3FM Serious Request

Aanvragen gastlessen 3FM Serious Request gaan door het dak

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Aanvragen gastlessen 3FM Serious Request gaan door het dak

Dat Zwolle zich al volle bak zit voor te bereiden op 3FM Serious Request, blijkt maar weer. Massaal hebben scholen in de regio zich aangemeld voor de gastlessen. Hier leren ze niet alleen wat Metakids doet en metabole ziekten zijn, maar leren ze ook hoe ze een eigen actie kunnen opzetten om geld op te halen. En daarbij kan 3FM jouw hulp misschien wel heel goed bij gebruiken!

Gastlessen

In de regio Zwolle kunnen scholen, vol leerlingen van alle leerlagen, zich aanmelden voor de gastlessen. Dan komt er iemand voor de klas uitleg geven over het doel, de impact op families en worden de leerlingen bekend met de verschrikkingen van metabole ziekten.

Ook krijgen ze hulp bij het opzetten van een eigen actie voor 3FM Serious Request. Zo wordt regio Zwolle geinspireerd om zich op zo veel mogelijk manieren in te zetten voor Metakids en 3FM Serious Request. Benieuwd welke acties er al zijn aangemaakt? Klik dan hier!

Meer vrijwilligers

Door de gigantische lading aanmeldingen voor de gastlessen, komen 3FM en Metakids vrijwilligers tekort om deze allemaal te geven. Wil jij jouw steentje bijdragen en voor de klas staan, of ken je iemand die hier perfect voor zou zijn? Ga dan naar de website van Metakids.

Ervaring met voor de klas staan is hier een pré. Niet iedereen mag zomaar voor de klas komen, dus verwacht ook een selectieprocedure na aanmelding. Als je door de selectieprocedure komt, ontvang je een online tutorial waar alles haarfijn wordt uitgelegd. Ook krijg je een pakket met alle benodigdheden toegestuurd, waarmee jij de klas vol leerlingen kunt inspireren.

3FM Serious Request 2024

3FM Serious Request komt dit jaar in actie voor Metakids. In de week voor Kerst van 18 t/m 24 december zitten drie 3FM-dj's in het Glazen Huis in Zwolle. Hier zetten ze zich samen met heel Nederland dag en nacht in om zoveel mogelijk geld in te zamelen door 24 uur per dag live radio te maken en platen te draaien tegen donaties.

Ster advertentie
Ster advertentie