3FM's Talentencamping

Het jaar van Roxy Dekker: “ik schrik ervan hoe wild sommige mensen worden”

foto: BNNVARA / NPO 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Het jaar van Roxy Dekker: “ik schrik ervan hoe wild sommige mensen worden”

Op De Talentencamping ontvangt Julien verschillende artiesten die begin dit jaar door 3FM zijn uitgeroepen tot 'De 10 van 2024'. Dit zijn artiesten die dit jaar hét verschil gaan maken. Voor deze aflevering is Julien afgereisd naar Amsterdam, waar hij met niemand minder dan Roxy Dekker heeft afgesproken in haar favoriete café. Ze heeft de afgelopen tijd al een hoop bereikt: ze heeft 4 nummer één hits op haar naam staan en won een Edison voor beste nieuwkomer. Genoeg om te bespreken dus!

In alweer de laatste aflevering van de Talentencamping proberen Julien en Roxy een cocktail te brouwen. Terwijl ze samen de ingrediënten in de shaker gooien, vertelt Roxy over haar turbulente maar succesvolle doorbraakjaar: "In één jaar tijd is mijn leven volledig veranderd." Het is een periode geweest van genieten en vol pieken, maar het komt ook met de nodige uitdagingen. Ze moet vaak haar grenzen aangeven en ook omgaan met de negatieve kant van het internet: de haatcomments. “Soms gaat het wel ver en dat raakt me wel, ik ben ook maar gewoon een meid van negentien.”

Na het maken van de cocktails verrast Roxy de tien fans die aanwezig zijn met een intieme akoestische performance. Ze covert ‘Stukje van mij’ van MEAU en bezorgt iedereen kippenvel.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

“Ik haat dit, nu moet ik huilen!”

Wanneer Roxy en Julien een momentje nemen om hun cocktail-brouwsel te proeven, (of het te drinken is zie je in de video) heeft Julien een verrassing voor Roxy. Hij laat een audio-appje horen van Sor en Lekeisha, haar collega's die vanaf het begin vertrouwen in Roxy hadden. “Blijf vooral doen wat jij wilt. Wij hebben je back en zijn super trots op je.”

Het overvalt Roxy ontzettend: “Ik haat dit! Nu moet ik huilen. Dit neemt mij echt terug naar het begin van mijn carrière, want Sor en Lekeisha zijn de personen die vanaf dag één in mij geloofden.”

“Ik ben trots op jou Rocco”

Sindsdien is er veel gebeurd in Roxy’s muzikale carrière. “En het houdt maar niet op,” zegt haar vader wanneer Roxy tijdens de draaidag te horen krijgt dat ze is genomineerd voor een MTV EMA Award voor Best Dutch Act. Samen barsten ze in tranen uit. Roxy’s vader geeft haar een dikke knuffel en vertelt haar hoe trots hij op haar is: “We hebben nu al een paar keer meegemaakt dat we verrast worden met dingen, dat raakt mij ook als vader, dat het zo goed gaat. Ik ben trots op jou Rocco.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De 10 van 2024

3FM is natuurlijk de plek om jouw muzieksmaak uit te breiden met de beste nieuwe artiesten die de wereld op dit moment te bieden heeft. Wie moet je live zien, horen en checken? Dat is dé reden waarom je deze serie moet zien!

Ben je benieuwd wie de rest van 'De 10 van 2024' zijn? Check de lijst hieronder!

- The Indien
- Anna-Rose Clayton
- Adriaan Persons
- Maryn Charlie
- Loupe
- Goldkimono
- Pom
- Roxy Dekker
- Zoë Livay
- Elmer

Meer zien van ‘De Talentencamping’?

Wil je zien wie Julien nog meer heeft mogen ontvangen? Check dan de andere afleveringen van De Talentencamping met Goldkimono, Zoë Livay, Anna-Rose Clayton en Elmer op YouTube!

Ster advertentie
Ster advertentie