HUMAN

Kom naar de Eelde Pride op 13 juli

foto: Anna van Kooijfoto: Anna van Kooij
  1. Nieuwschevron right
  2. Kom naar de Eelde Pride op 13 juli

Eeldenaar Steph organiseert, samen met NPO 3FM en Omroep HUMAN, het allereerste Pridefeest van Eelde op 13 juli 2024. Het evenement vindt plaats vanaf 12:00* op 't Kampje. Iedereen is welkom: of je nu bi, homo, transgender, intersekse, aseksueel of hetero bent. Kom langs en vier mee!

Tijdschema Pride Eelde

We hebben een geweldige middag gepland! Hier is het tijdschema voor Pride Eelde:

12:00 - 12:15: Inloop op ’t Kampje. Adres: Hoofdweg 82, 9761 EK Eelde. Kom en ontmoet iedereen terwijl we ons klaarmaken voor een fantastische dag!

12:15 - 12:20: Speech van Steph. Laat je motiveren en voel de energie!

12:20 - 12:25: Speech Regenboogambassadeur Henk Nijmeijer

12:25 - 13:20: Speeddaten en spellen. Dit is je kans om te speeddaten met mensen uit de LHBT+ gemeenschap en meer te weten te komen. En dat is nog niet alles - doe mee aan onze hilarische spellen zoals regenboogspekkoekhappen en spijkerpoepen.

13:20 - 13:30: Verplaatsing via regenboogloper naar Museum De Buitenplaats Eelde voor de surprise act.

13:30 - 14:30: ‘Surprise act’ op het buitenpodium van Museum De Buitenplaats Eelde. Bereid je voor op een spectaculaire verrassing die je niet wilt missen!

14:30 - 14:45: Dennis Franke sluit de middag af met een geweldige performance. Zorg dat je erbij bent!

Kom en vier met ons mee, het wordt een dag om nooit te vergeten!

Educatie

Ontdek in de tuin van Museum De Buitenplaats de tentoonstelling 'Oudroze' met prachtige portretten en verhalen van oudere LHBTI+ generaties Fotograaf Ernst Coppejans en Oudroze eren pioniers binnen de LHBTI+ gemeenschap. Deze generatie durfde als eersten openlijk uit te komen voor hun geaardheid, wat cruciaal was voor de vrijheid van de huidige generatie.


Wil je meer te weten komen over de LHBT+-gemeenschap? COC Groningen en Drenthe staan met een informatiestand klaar op ‘t Kampje om al jouw vragen te beantwoorden!

Wie is Steph?

Steph (33) woont inmiddels vijf jaar met zijn gezin in Eelde. Drie jaar geleden is hij begonnen met zijn transitie. "Ik heb in Eelde nooit weerstand gevoeld, maar soms voel ik me wel alleen. Met deze Pride wil ik graag diversiteit en inclusiviteit promoten en andere jonge LHBT+ers in Eelde een stem geven."

Deze Pride moet bij Eelde passen en daarom wil Steph dat het een leuk dorpsfeest wordt, want Eeldenaren houden van gezelligheid. "Iedereen moet zich welkom voelen. En ik wil dat dit voor meer verbinding zorgt in Eelde."

Tekst gaat verder na afbeelding

Steph

foto: Bete van Meeuwen

Steph

Doe mee!

Steph, NPO 3FM en Omroep HUMAN organiseren deze Eelde Pride met het hele dorp. Heb jij een geweldig idee, een creatief voorstel of wil je je gewoon inzetten voor deze Pride? Stuur een mail naar socialmatters@3fm.nl. Of je nu jong of oud bent, LHBT+ of niet, iedereen is uitgenodigd om deze speciale dag te vieren!

* Deze website wordt nog geüpdatet met meer informatie over tijdschema's en optredens.

Ster advertentie
Ster advertentie