Interview
NTR

Damiano David vertelt over solocarrière: "In the band it was less true, it was not me"

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Damiano David vertelt over solocarrière: "In the band it was less true, it was not me"

Vandaag is de eerste eigen single van Damiano David 'Silverlines' uitgekomen. Damiano David is voornamelijk bekend als de zanger van Måneskin, de band die in 2021 het Eurovisiesongfestival won. In het interview spreekt Damiano over zijn redenen om een solocarrière te beginnen, zijn persoonlijke leven en de toekomst van Måneskin.

De eerste single gemaakt door Damiano als soloartiest is 'Silverlines.' Op zijn Instagram deelt hij een video waarin wij hem horen hem zeggen: "Ik ben de hele wereld afgereisd om mijn stem te vinden, alleen om te eindigen waar het allemaal begon. Mijn naam is Damiano David. En vandaag is de eerste dag van mijn leven."

Solocarrière Damiano

In het interview spreekt 3FM-dj Obi Raaijmaakers met Damiano over de redenen dat zijn solocarrière noodzakelijk is voor hem. Damiano legt uit dat hij een kant van zichzelf wil laten zien die hij niet kwijt kon binnen de band. In zijn eigen muziek kan hij uiting geven aan deze gevoelens, "een hele nieuwe kant van mijzelf die ik heb verborgen voor vele jaren."

Ook vertelt Damiano in het interview dat het soloproject voor hem een uiting is van zijn eigen identiteit. "Tijdens het maakproces van het album vond ik mezelf een soort van terug, als een individu."

Hoe nu met Måneskin?

Damiano legt in het interview uit waarom hij niet langer alleen onderdeel van Måneskin kon zijn. "Wat ik door de jaren heen met de band heb gedaan, voornamelijk op het podium, nam de rest van mijn persoonlijkheid in".

Damiano vertelt dat veel mensen dachten dat zijn persoonlijkheid precies is zoals hij zichzelf laat zien in Måneskin. "Het gedeelte van mijzelf wat ik in de band laat zien is minder waar."

Ben je benieuwd wat Damiano nog meer te vertellen heeft over zijn solocarrière en Måneskin kijk het interview hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie