Interview

In gesprek met Wasia Project: over North Sea Jazz, verschillende crowds en hun aankomende EP

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. In gesprek met Wasia Project: over North Sea Jazz, verschillende crowds en hun aankomende EP

Afgelopen april waren ze al op 3FM te gast bij VoorAan en dit weekend waren ze weer terug in Nederland voor hun optreden op het legendarische North Sea Jazz festival. Wasia Project heeft een drukke paar maanden achter zich en een veelbelovende toekomst in het vooruitzicht. 3FM-dj Olivier Bakker bezocht ze backstage om ze te spreken over de show, nieuwe muziek en meer.

Aandacht

Sinds hun eerdere bezoek aan 3FM hebben broer en zus William en Olivia een drukke paar maanden achter de rug. Na te openen voor Tom Odell en Laufey is het nu weer tijd om compleet op hun eigen werk te focussen: er komt namelijk een nieuwe muziek aan! Op 29 augustus mogen we met zijn allen van nieuw materiaal te genieten op hun nieuwe EP: ISOTOPE.

Na op North Sea Jazz deze nieuwe tracks al live voor een publiek uit te kunnen testen is de band helemaal in de wolken van de positieve energie. Zo delen ze dat hun eerste optreden op het festival een unieke ervaring was, omdat bezoekers van dit festival er bekend om staan er écht te zijn om aandachtig naar de muziek te luisteren. De crowds zijn er dus misschien wat minder wild en energiek, maar dat maakt ze alles behalve minder oplettend en betrokken.

Luister Olivier's hele interview met de band hieronder terug:

Video niet beschikbaar

VoorAan

Zoals eerder genoemd was de band eerder dit jaar in april ook al op 3FM te gast voor een meeslepende en magische Live Box sessie. Ook hier sprak Olivier ze in VoorAan al over hun muzikale invloeden, openen voor Tom Odell en hoe het is om als broer en zus in een band te zitten en samen te schrijven.

Bekijk het eerdere interview en het bijhorende optreden hieronder terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie