Kook mee met de Lowlands Kookworkshop
- Nieuws
- Kook mee met de Lowlands Kookworkshop
Bij Lowlands hoort natuurlijk lekker eten. Op het festivalterrein is veel meer te halen dan alleen een puntzak patat, dus moet deze online editie van het festival ook een beetje culinair verantwoord zijn. Daarom is er de Lowlands Kookworkshop! Trek je schort aan, slijp je messen en kook mee!
Kookworkshop
Tune op zaterdag en zondag om 17:25 uur in op de Lowlands free:united-stream (via 3FM.nl/Lowlands) voor een culinair feestje! Vanuit het Keilecafé in Rotterdam zie je festivaldirecteur Eric van Eerdenburg samen met host Justin Verkijk heerlijk festivalvoedsel bereiden. En dan bedoelen we dus niet een blikje knakworsten opwarmen, want op het menu staan een broodje hele kip van de oliedrumgrill en een frisse zomersalade.
Dit zijn de ingrediënten
Ook meekoken? Dit heb je nodig (voor 6 personen). Tip: het wordt lekkerder als je je kookkunsten live becommentarieert a la Vjèze Fur.
VOOR HET BROODJE
- 6 kleine kippen, vraag aan je slager om hem uit te benen, als dat niet lukt kan je ook gewoon 6 hele kippendijen zonder bot pakken. Vegetariërs: pak je favoriete vegetarische burger.
- 3 hele stokbroden
- 2 krop sla
- 6 puntpaprika's
- 1 klein potje pittige Turkse groene pepers
- 3 eierdooiers
- 2 eetlepels mosterd
- 1 liter zonnebloem olie
- 2 citroenen
- 1 eetlepel Worchestershire sauce
- 3 hele uien
- Peper zout naar smaak
VOOR DE SALADE
- 3 rijpe perziken
- 8 baby romaine sla
- 3 Venkels
- 1 krop frisée
- 1 bosje bieslook
- 1 citroen voor het sap
- 1 lepel goeie olijfolie
- Zout naar smaak
Bon appetit!