Muzieknieuws

Wat is het perfecte plaatje van Armin van Buuren?

foto: ANP Eva Plevier
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat is het perfecte plaatje van Armin van Buuren?

Elke week in 'Het Perfecte Plaatje' vragen Barend & Benner aan muzikanten wat hun perfecte plaatje precies is. Welk nummer brengt Armin van Buuren in 'A State Of Trance'? Tussen de optredens op Ibiza bij Ushuaïa door, heeft Armin tijd vrijgemaakt tijdens de lunch om ons mee te nemen in zijn drukke agenda.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vanaf het zonnige Formentera geniet Armin van Buuren van verse vis tijdens de lunch. Hij legt uit hoe hij zijn zomer dit jaar anders heeft ingedeeld dan voorheen. "In het kader van de hele mental health discussie heb ik besloten om niet meer de hele zomer op Ibiza te willen staan. Dat heb ik jarenlang gedaan, maar nu doe ik eigenlijk alleen september en dat bevalt heel goed," zei hij. Elke zondagavond is hij te vinden op Ushuaïa, waar hij het seizoen onlangs met veel succes aftrapte.

A State Of Trance

Armin van Buuren weet ook te vertellen dat hij enorm blij is met de terugkeer van A State Of Trance. "Heel erg veel zin in, want het was natuurlijk even een beetje kritisch." Dat komt omdat 1,5 jaar geleden het nieuws kwam dat Hal 1 van de Jaarbeurs in Utrecht werd gesloopt. "Die is weg. De legendarische hal waar ooit iedereen zijn allereerste feestje had. Ik heb daar zelf wel problemen mee trouwens hoor, moet ik eerlijk zeggen." Maar gelukkig hebben ze een nieuwe locatie gevonden in Ahoy Rotterdam, waar afgelopen februari de terugkeer een groot succes was. "Ook omdat Ahoy natuurlijk gepimpt is, met een hoop nieuwe zalen en hele prettige infrastructuur. Maar ik vond het best spannend, want heel veel mensen dachten: hij doet de steden niet meer." Volgend jaar keert het evenement op 21 en 22 februari terug naar Ahoy.

Armin combineert zijn tijd op Formentera niet alleen met optreden, maar ook met muziekproductie. "Ik maak hier ook muziek, dus ik heb morgen een top songwriter sessie hier." Samen met bekende schrijver John Ewbank en zangeres Anne Gudrun gaat hij de studio in. Anne Gudrun is een talentvolle zangeres uit Noorwegen en heeft al twee nummers met Armin uitgebracht: 'Love is a Drug' en 'High on Love'. "Ze heeft een waanzinnige stem en ik weet zeker dat er een hit in haar zit. Die gaan we proberen eruit te trekken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Perfecte plaatje

Maar wat is volgens Armin van Buuren dan een hit? "Ik ben stiekem een enorme Phil Collins fan. Ik ben echt opgegroeid met zijn muziek." Vooral het nummer 'In The Air Tonight' is een favoriet bij de dj. "Toen mijn grote held Ben Liebrand daar een remix van maakte destijds, toen was ik verkocht en dit is mijn meest gedraaide plaat ooit. En ik krijg nog steeds kippenvel, zelfs als ik het drum loopje op de achtergrond hoor."

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie