Vera &
NTR

Goldband: "De zoektocht naar elkaar was pittig."

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Goldband: "De zoektocht naar elkaar was pittig."

Na het overdonderende succes van 'Betaalbare Romantiek' is Goldband terug met hun nieuwe album 'Samen Tegen Elkaar', waarin ze uit hun comfortzone stappen en op genre-overstijgend avontuur gaan. 3FM-dj Vera Siemons praat met het trio over het maakproces van de plaat, maar blikt ook met hen terug op de drukke tijden voor Goldband sinds hun grote doorbraak. "We zijn twee jaar bezig met dit album. In die tijd zijn we heel veel veranderd en gegroeid. Het is heel lastig om een geheel uit te stralen. De zoektocht naar elkaar was pittig."

Samen Tegen Elkaar

Karel, Boaz en Milo are so back! Op het nieuwe album Samen Tegen Elkaar zoeken ze elkaars persoonlijke en muzikale grenzen op. Het maakproces van dit album was behoorlijk intens voor Goldband. Met 'Betaalbare Romantiek' stonden ze op bijna elk Nederlands en Belgisch festival, gooi daar talloze uitverkochte clubshows tegenaan en dan zit de agenda goed vol.

Na een korte vakantie en moment van stilte, ging het trio weer volop aan de bak. Ze zijn nu terug met een plaat waarop ze geen compromissen opzoeken, maar lekker doen waar ze zelf zin in hebben. Eighties pop, disco, drum and bass, symfonische composities of gelikte boyband muziek. Niks is te gek voor de Haagse jongens.

Hoewel het album lekker alle kanten op gaat, blijft het toch de Goldband waar we van houden. Sterke pop die smeekt om op elk huisfeestje gedraaid te worden. "Het is een soort grap, maar als de muziek ijzersterk is, is het gewoon goed."

Kijk hier de volledige aflevering van Vera & Goldband.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Een moment stilte

Goldband heeft pittige jaren achter de rug. Het succes van Betaalbare Romantiek katapulteerde hen naar sterrendom. Clubtours verkochten uit, awards werden binnengeharkt, maar de druk om te presteren werd ook als maar groter. Boaz: “We worden geleefd door onze planning. Maar daar kiezen we zelf voor." Milo vult aan: "Je bent het gewend om van het ene moment naar het andere te leven en te presteren. Dan is het gek om dan even stilte te ervaren." De jongens hadden even nood aan vakantie, maar voor hen voelt het ook gek om heel veel festivals over te slaan dit jaar. Geen Paaspop of Pinkpop, dit jaar. En hoewel ze het fijn vinden om zich te focussen op het album en hun shows in de Ziggo Dome en op Lowlands, voelt het voor Goldband toch als een gemis.

"Veel veranderd en gegroeid"

Maar het wordt het wachten het meer dan waard. We krijgen er een knaller van een plaat voor terug waar Goldband twee jaar aan gesleuteld heeft. "We merkten dat we daar met andere bagage zaten dan ervoor. In die tijd zijn we heel veel veranderd en gegroeid.

Naast het album vertelt Goldband op de bank bij Vera over de band die alleen maar is gegroeid en de belangrijke rol die hun ouders daar ook in speelde. Zo is het geen geheim dat Bruno, de vader van Milo, de grootste fan is van Goldband. We herinneren ons allemaal nog toen hij in de plek van Milo naar de 3FM Awards ging.

Goldband speelt deze zomer op Lowlands en Pukkelpop. Ze vieren het nieuwe album extra groots op 8 en 9 november in de Ziggo Dome.

Ster advertentie
Ster advertentie