3FM nieuws
KRO-NCRV

Gwen van Poorten over haar nieuwe boek '33'

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Gwen van Poorten over haar nieuwe boek '33'

Vanochtend spraken 3FM-dj's Barend van Deelen en Wijnand Speelman met Gwen van Poorten over haar nieuwste boek 33. Gwen vertelt dat het een persoonlijke en intieme reflectie op een jaar van haar leven, gevuld met avonturen, uitdagingen en belangrijke levensvragen.

"Goeiemorgen lieve vrienden," opent Gwen enthousiast, voordat ze haar vreugde deelt over het feit dat het boek al een tweede druk heeft gehaald binnen 24 uur na de release. Dit onverwachte succes heeft haar emotioneel geraakt, zoals ze toegeeft: "Ik heb de polonaise gelopen in m'n eentje."

Een avontuurlijk jaar met diepe levensvragen

Het idee voor het boek ontstond in haar 33e levensjaar, als een manier om zichzelf te motiveren om "vette dingen te doen" en antwoorden te vinden op grote levensvragen zoals: "Wil ik een kindje? Trouwen?" Het jaar bracht echter onverwachte wendingen met zich mee. "Tijdens dat boek liep het allemaal een beetje uit de hand," zegt ze terwijl ze vertelt over de vele vreemde gebeurtenissen die haar leven veranderden, inclusief het verlies van haar spullen en het eindigen van haar verloving.

Persoonlijke groei door schrijven

Gwen benadrukt hoe het schrijven van het boek haar dwong om zichzelf een spiegel voor te houden en op zoek te gaan naar antwoorden op persoonlijke vragen. Dit proces heeft geleid tot onverwachte ontdekkingen en een nieuw perspectief op haar leven. "Ik dacht toen ik dit boek ging schrijven, misschien wil ik wel een kindje en misschien vaak ook trouwen. Nou, dat was een beetje de strekking van het verhaal. En nu ziet mijn leven er compleet anders uit."

De impact van het publieke leven en openhartigheid

Het gesprek raakt ook aan het publieke aspect van haar leven en hoe ze ervoor koos om haar eigen verhaal te vertellen, ondanks de roddels en het publieke oog. "Je kan maar beter gewoon je eigen verhaal vertellen," zegt ze. "Er zit zoveel ellende in mijn persoonlijke leven. Ik denk dat we allemaal wat meer onze ellende mogen delen."

Een boek vol levenslessen en humor

Gwen benadrukt dat het boek niet alleen vol zit met haar persoonlijke uitdagingen, maar ook met humor en zelfreflectie. Het delen van haar ervaringen, zoals het bezoeken van een seksuoloog en haar eerste ervaring met drugs, heeft niet alleen haarzelf geholpen, maar biedt ook waardevolle inzichten voor de lezers. "Ik denk dat het voor een hele hoop mensen wel eens fijn kan zijn om te zien dat het leven niet perfect is," zegt ze.

Een manifest tegen perfectie

Met '33' wil Gwen laten zien dat het leven, met al zijn ups en downs, mooi en waardevol is. Ze hoopt dat haar openhartigheid anderen zal helpen zich minder eenzaam te voelen en de schoonheid in hun eigen leven te vinden, zelfs in moeilijke tijden. "Het leven is veel mooier als er ook diepe dalen zijn," merkt ze op. "Ik denk echt wel dat je denkt: jeetje, ik ben niet alleen met wat voor bullshit ik ook meemaak."

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie