3FM nieuws

The Last Dinner Party: "Festivals voelen nu als zomerkamp"

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. The Last Dinner Party: "Festivals voelen nu als zomerkamp"

Dat The Last Dinner Party dit jaar de muziekwereld aan het domineren is, valt meteen op. Ze verkopen niet alleen poppodia en tours uit, maar ze stonden een paar weken geleden zelf op Glastonbury! Afgelopen weekend waren ze op Down The Rabbit Hole te bewonderen, en daar mocht 3FM-dj Vera Siemons de band eventjes aan de tand voelen.

Festivals

Dit jaar was niet de eerste keer dat The Last Dinner Party op het welbekende Glastonbury speelde. Vorige zomer was de band daar ook al te zien, al dan wel niet op een minder groot podium. En dit jaar was het extra speciaal: "we hadden onze families en vrienden uitgenodigd," zeggen ze, "en ze hebben de show vanaf het podium meegekregen." Ook de moeder van gitarist Emily (die helemaal geen backstage toegang had) wist zichzelf het podium op te lullen.

Met een flinke dosis energie hebben zangeres Abilgail en gitarist Emily zin in het optreden op Down The Rabbit Hole. Ter voorbereiding hebben ze nog een duik genomen in het ijskoude meer op het terrein. Ze komen, samen met Vera, tot de conclusie dat een meer midden op het terrein échte Nederlandse festivalcultuur is.

Vrienden

Aangezien The Last Dinner Party steeds groter wordt, herkennen steeds meer van hun muzikale inspiraties hen op festivals. "Hierdoor zijn festivals net zomerkamp geworden," grapt Abigail. "Het voelt elke keer weer alsof je steeds mee vrienden tegenkomt als je weer bij een festival rondloopt."

En over welke vrienden ze het dan heeft? Nou, denk bijvoorbeeld aan Tom Odell, Jessie Ware of The Beaches (die laatste twee stonden ook op Down The Rabbit Hole te spelen)! Dat is wel lekker thuiskomen met zo'n vriendengroep.

Live-shows

Eind dit jaar staat The Last Dinner Party weer twee keer in Nederland. Voor liefhebbers die ze niet op Down The Rabbit Hole of ergens anders hebben gezien, geven Abigail en Emily alvast wat tips mee. Dit is wat zij verwachten dat jij doet tijdens hun show. "Just have fun!" zegt Abigail trots. Emily is het daar mee eens, alleen wil ze er nog een schepje bovenop gooien: "ik verwacht wel dat iedereen álle gitaarsolo's tijdens het hele concert van begin tot eind kunnen meezingen." Pak die luchtgitaar er maar vast bij en begin met oefenen, want dat klinkt natuurlijk super leuk!

Ben je nou benieuwd naar het hele interview? Check 'm dan hieronder!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie