3FM nieuws

Jacqueline Govaert brengt live EP met Songbird opnames uit

  1. Nieuwschevron right
  2. Jacqueline Govaert brengt live EP met Songbird opnames uit

Jacqueline Govaert presenteert de EP Live At Songbird met opnames van haar optreden op het singer-songwriters festival in Rotterdam.

Voormalige Krezip-zangeres Jacqueline Govaert stond zondag 24 november (2013) voor het eerst in 2,5 jaar weer op de planken. Ze maakte haar live comeback op het Songbird festival in Rotterdam. Daar presenteerde ze achter de piano meerdere nieuwe nummers waarvan er drie op haar nieuwe EP Live At Songbird Festival 2013 staan.

Beluister de live EP van Jacqueline

Deze live EP, met daarop de nummers 'Breeze Off', 'Hear How My Heart Beats' en 'Going Back Home', is inmiddels te beluisteren via Spotify en daarnaast zijn er drie videoclips van dit optreden op YouTube te zien. Je vindt de audio en video's onderaan dit bericht

Jacqueline Govaert stortte zich op nieuw werk

Jacqueline Govaert is de afgelopen jaren voornamelijk bezig geweest met haar nieuwe nummers. Jacqueline: "Ik kwam soms dagen niet buiten. Alles wat ik nodig had was binnen, m'n kinderen, m'n man, goeie wijn, lekker eten, het leven met z'n mooie en donkere kanten en m'n twee piano's."

Het schrijven was niet altijd even makkelijk voor Jacqueline. "Sommige dagen waren eenzaam en frustrerend, elke dag weer alleen in m'n hok, ik heb wat potloden en gummen versleten."

Het hielp haar om veel naar andere artiesten te luisteren. "Door m'n playlisten vol met Carole King, Ron Sexsmith, Feist, Leon Russell, Laura Marling, Jackson Browne, Bahamas, Joni Mitchell, Laura Nyro, Fleetwood Mac, Billy Joel, Michael Kiwanuka, Todd Rundgren en ga zo maar door was er altijd inspiratie en de drang om beter en beter te willen worden."

Jacqueline solo na Krezip

Jacqueline Govaert maakte vanaf 1997 deel uit van de band Krezip. De band stond meerdere keren op Pinkpop, trad op voor volle concertzalen en won meerdere Awards. De bandleden kondigden in 2009 aan dat ze gingen stoppen en sindsdien is Jacqueline solo bezig.

Jacqueline Govaert - Live At Songbird Festival 2013

Jacqueline Govaert - 'Going Back Home (Live at Songbird Festival 2013)'

Jacqueline Govaert - 'Breeze Off (Live at Songbird Festival 2013)'

Jacqueline Govaert - 'Hear How My Heart Beats (Live at Songbird Festival 2013)'

Ster advertentie
Ster advertentie