3FM nieuws

Fontaines D.C. komt met nieuwe plaat Romance

foto: Albumcover plaat 'Romance' Fontaines D.C.foto: Albumcover plaat 'Romance' Fontaines D.C.
  1. Nieuwschevron right
  2. Fontaines D.C. komt met nieuwe plaat Romance

Fontaines D.C. heeft afgelopen vrijdag hun vierde studioalbum Romance uitgebracht. Het album voldoet aan alle verwachtingen van fans, en jij kunt deze live meemaken tijdens de 3FM Exclusive op 4 september. Hoe het album klinkt en waar je de tickets kunt winnen lees je hieronder!

Romance

De Ierse band bracht in vijf jaar tijd vier studio-albums uit. In 2022 kwam het vorige album Skinty Fia nog uit, en nu ligt hun nieuwste album alweer in de platenwinkels. Het vierde studio album van Fontaines D.C. heeft de titel Romance gekregen. De roze met blauwe cover doet denken dat dit album vol tedere liefdesnummers staat, maar in tegenstelling tot wat de titel en cover doen vermoeden is het album alles behalve zoetsappig.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De nummers hebben een donkere ondertoon en het oude eigen geluid van Fontaines D.C. komt terug op dit album, maar in een nieuw jasje. Zanger Grian Chatten stelt zich op dit album kwetsbaar op en laat een melancholisch liefdesgeluid horen. De band is met dit album een ander pad ingeslagen, waarbij er ruimte vrijkomt voor ballads en strijkers.

De single 'Favourite' was eerder al te horen op 3FM, maar ook 'In The Modern World' en 'Starburster' zijn nu te horen vanuit de studio. 3FM-dj Vera Siemons reageert enthousiast op de release van Romance: "Ik denk dat het album over de hele wereld veel is geluisterd, want ze zijn alle festivals kapot aan het maken." Vera is overigens niet de enige die enthousiast is over het album, overal zijn lovende reacties terug te vinden. Zo laten muziekrecensenten van onder andere de Volkskrant, Trouw, The Guardian, OOR en 3voor12 weten dat het album steengoed is.

3FM Exclusive

Ben jij ook enthousiast geworden over het nieuwe album? Je kunt Romance live meemaken in een intieme setting bij de 3FM Exclusive op 4 september in Gent. Tickets voor de 3FM Exclusive zijn deze week, tussen 23 augustus en 1 september tussen 16:00 en 1:00 uur, te winnen door te luisteren naar de radio. Hoor je het ticketalarm? Stuur een berichtje via de 3FM-app naar de studio en wie weet ben jij er bij op 4 september!

Daarnaast geven wij ook tickets weg op onze socials, dus hou deze in de gaten!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie