3FM nieuws

Hozier luidt nieuwe EP in met 'Nobody's Soldier' als 3FM Megahit

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Hozier luidt nieuwe EP in met 'Nobody's Soldier' als 3FM Megahit

2024 lijkt wel het jaar van Hozier. Na een geweldig optreden op Pinkpop en twee EPs, Unheard en de gloednieuwe Unaired, kan het ook niet anders dat hij deze week de 3FM Megahit pakt. En het nummer 'Nobody's Soldier' presenteert dan ook een perfecte track om deze titel te dragen.

Afzetten

Net als in veel van Hoziers muziek zet Andrew Hozier-Byrne zich ook in zijn nieuwe track 'Nobody's Soldier' af tegen de regels van de maatschappij. Waar hij eerder over mensenrechten, religie en andere zware onderwerpen schrijft, gaat het hier meer over de hokjesmentaliteit waar hij niet aan mee wil doen.

Maar naast zich af te zetten tegen maatschappelijke verwachtingen, zet 'Nobody's Soldier' zich op nog een andere manier af. Het nummer klinkt een stuk meer rocky dan zijn andere hits. En dat is alleen maar mooi: Hoziers stem leent zich prachtig voor het genre, en het hele nummer draagt enorme kracht met zich mee.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verrassen

Dat Hozier wel houdt van zijn fans verrassen, was ook op Pinkpop 2024 al meer dan duidelijk. Tijdens zijn (al razendpopulaire) set besloot hij headliner Ed Sheeran het podium op te vragen om samen 'Work Song' te zingen. Hieronder kun je horen hoe dat klonk, en als je nou eventjes blijft hangen, dan kun je ook zijn voormalige 3FM Megahit (en misschien wel bekendste tune) 'Take Me To Church' ook live horen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie