3FM nieuws
NTR

Jamie xx keert terug naar de dansvloer met gloednieuw album

foto: NPO 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Jamie xx keert terug naar de dansvloer met gloednieuw album

Goede dingen laten vaak eventjes op zich wachten, toch? Dit geldt in ieder geval voor het nieuwe album van Jamie xx. Maar liefst 9 jaar (!) na zijn debuutplaat verschijnt vandaag zijn tweede soloalbum In Waves. Die kwam tot stand tijdens de coronapandemie, en is een ode aan samenzijn. 3FM-dj Vera Siemons sprak hem over de terugkeer naar de dansvloer, de samenwerkingen met Robyn en zijn besties uit The xx, en uiteraard: hét medicijn voor een kater.

Opnieuw verliefd worden
Na de release van zijn solodebuut In Colour in 2015, verloor Jamie xx zijn plezier in het maken van muziek. Het eindeloze touren zorgde ervoor dat muziek meer voelde als een verplichting dan een creatieve uitlaatklep. Toen de wereld vervolgens op slot ging door de uitbraak van het coronavirus, had de Britse producer opeens weer alle ruimte om dingen uit te proberen: “I didn’t know whether anything was gonna happen. I just started to make music for the love of it again.”

Samenwerken met een popster?!
In Waves draait om de terugkeer naar de dansvloer, en samenzijn na zo’n periode van complete isolatie. Heel gek is het dus niet dat er meerdere collabs op het album staan. Zo sloeg hij de handen ineen met popicoon Robyn voor ex-3FM Megahit ‘Life’. “I’ve never imagined I’d be working with her, because she is a popstar. It seemed like a very different world compared to my world, but she’s so down to earth, and really in it for the music.”

Herenigd met The xx
Maar nog zo’n speciale samenwerking is die met The xx-besties Romy en Oliver Sim op ‘Waited All Night’. Hoewel ze wel met elkaar samenwerkten voor hun soloprojecten, is dit de eerste track sinds 2017 (!) waar ze alle drie aan werkten. “It’s been really nice to just hang out with them. We’ve been doing a week, a month, for a few months now, and most of the time, it’s just hanging out as friends.”

Het volledige interview bekijk je hier:



Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie