HUMAN

Sannes zoontje Jelte (4) gaat dood: "Mijn gezin zal nooit meer compleet zijn"

foto: Jordy Jager
  1. Nieuwschevron right
  2. Sannes zoontje Jelte (4) gaat dood: "Mijn gezin zal nooit meer compleet zijn"

Na één telefoontje van het ziekenhuis verandert het leven van Sanne (36) en haar gezin compleet: zoontje Jelte (4) heeft een metabole ziekte en zal jong komen te overlijden.Ineens is een verjaardag voor Jelte niet meer vanzelfsprekend; elke maand viert het gezin dat Jelte nog leeft.

Hoe rouw je om iemand die nog leeft?

Luister de allerlaatste aflevering van 'In het hoofd van' hieronder 👇

Hoe zet je door als je kind een dodelijke metabole ziekte heeft? - In het hoofd van

Metabole ziekte

De metabole ziekte van Jelte zorgt ervoor dat zijn motorische en cognitieve functies verloren raken en dat hij waarschijnlijk jong komt te overlijden. En Jelte is niet de enige. Iedere dag wordt er in Nederland een kind geboren met een metabole ziekte. Veel kinderen overlijden op zeer jonge leeftijd, zo wordt één op de vier niet ouder dan 18 jaar. Zonder behandeling is een metabole ziekte voor iedereen dodelijk.

Ogenschijnlijk komen de kinderen gezond ter wereld, maar door een ‘schrijffoutje’ in hun DNA werkt hun energiehuishouding niet goed. Het gevolg is levensbedreigende energietekorten en ernstige schade in het lichaam door onverwerkte afvalstoffen. Sommige kinderen worden doof, raken blind, andere raken verstandelijk of lichamelijk gehandicapt of vergeten wie hun ouders zijn.

Over 3FM Serious Request 2024

3FM Serious Request zet zich ook dit jaar weer in voor het goede doel, deze editie voor Metakids. In de week voor kerst, van 18 t/m 24 december, staan de radiozender en online kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis. Welke 3FM-dj’s dit jaar in het Glazen Huis actievoeren wordt op een later moment bekendgemaakt.

Ster advertentie
Ster advertentie