3FM nieuws

Joost op Concert At Sea: “Mijn naam is en zal altijd Joost Klein zijn"

foto: Ben Houdijkfoto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Joost op Concert At Sea: “Mijn naam is en zal altijd Joost Klein zijn"

Na het debacle van het Eurovisie Songfestival, is Joost last minute bij een aantal grote festivals op het programma terecht gekomen. Vorig weekend speelde hij Pinkpop al plat en dit weekend staat voor hem op het programma: Concert At Sea.

Wie er vorig weekend bij was, weet heel goed dat Joost Klein op Pinkpop niet alleen een concert was, maar ook een verhaal over de afloop van het Eurovisie Songfestival. Niet alleen zaten er meerdere verwijzingen in het decor en de act, maar werd Joost voortdurend zichtbaar emotioneel en moest hij steeds nummers onderbreken.

Tijdens de rommelige setlist liet Joost twee nieuwe nummers horen, die afgelopen vrijdag tegelijk zijn uitgekomen. ‘The Bird Song’ en ‘Fußball (World Cup 1998)’ zijn nu overal te beluisteren.

Concert At Sea

Na een show vol persoonlijke verhalen op Pinkpop is Joost nu te vinden aan de Zeeuwse kust. Op de vrijdag van Concert At Sea begint Joost nu niet met 'Europapa', maar met zijn vaste opener 'Ome Robert'. Ook het kobaltblauwe pak met brede schoudervullingen blijft thuis. Maar wat hetzelfde blijft, is Joost zijn uniekheid op het podium.

Joost geeft een show die Concert At Sea niet vaak heeft gezien. Er wordt opnieuw gehakt, gehuild en gejuicht. En waar hij op Pinkpop 'Florida 2009' oversloeg, speelt hij 'm nu wel, weer gehuld met een Friese vlag om hem heen. "Ik wilde al jaren op Concert At Sea spelen", vertelt Joost richting het einde van de show. "Want ik ben groot fan van Bløf."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie