3FM nieuws

'Nederland doet gewoon mee aan Songfestival': betekent dit Joost Klein 2025?

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Nederland doet gewoon mee aan Songfestival': betekent dit Joost Klein 2025?

'Nederland doet volgend jaar gewoon weer mee aan het Songfestival' laat iemand die achter de schermen van het Songfestival werkt weten aan Amsterdamse krant Het Parool. Deze persoon bevestigt ook dat een nieuwe inzending van Joost zeker een mogelijkheid is. Wij hebben alles voor jou even op een rijtje gezet.

Dat Nederland dit jaar weer mee doet aan het Eurovisie Songfestival is niet zo vanzelfsprekend. Vorig jaar is Joost Klein gediskwalificeerd vanwege een 'dreigende beweging' naar een cameravrouw. Het beruchte incident leidde tot veel ophef, omdat zowel Joost als de AVROTROS de diskwalificatie onterecht vinden. Het bleef dus lange tijd de vraag of Nederland volgend jaar weer mee zou doen aan het Songfestival.

Maatregelen

De AVROTROS, de NPO en de European Broadcasting Union (EBU) hebben de afgelopen maanden om de tafel gezeten om wat dingen aan te passen. Dit jaar zou er alleen een Nederlandse inzending komen als er maatregelen getroffen zouden worden, zodat een herhaling van vorig jaar niet mogelijk is.

Privacy

De vertegenwoordigers van de Avrotros willen dat de kandidaten voor het Songfestival meer privacy krijgen. Joost liet eerder al weten dat hij vindt dat hij te weinig privacy had tijdens het Songfestival. Dit gebrek aan privacy kwam onder andere door de EBU, die veel content voor sociale media wilde.

Onveilige sfeer

Daarnaast zou de sfeer tijdens het afgelopen Songfestival 'onveilig' zijn geweest. Kandidaten hadden kleine kleedkamers, waar zij als enige konden ontsnappen aan de grote hoeveelheid camera's. Ook werden ze lastig gevallen door andere delegaties en medewerkers van de organisatie.

Joost Klein 2025?

Een nieuwe inzending moet snel komen, want de deadline voor de definitieve versie van het nummer voor het Songfestival is 1 maart 2025. Er is een kleine kans dat de Nederlandse organisatie voor een open inzending met meerdere rondes kiest. Wat meer voor de hand ligt is dat er bepaalde kandidaten rechtstreeks gevraagd worden om een inzending voor het songfestival te maken.

Er zijn verschillende berichten dat Joost Klein al met de AVROTROS gesproken zou hebben over een nieuwe uitzending. Ook begon Joost al een tijdje geleden met het posten van cryptische TikTok's en teksten op zijn sociale media. Zou het dan toch zo zijn dat Joost Klein volgend jaar het Eurovisie Songfestival gaat winnen?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie