3FM nieuws

Joost sloopt Sziget op dag 1 én kondigt shows in Amerika aan

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Joost sloopt Sziget op dag 1 én kondigt shows in Amerika aan

Ondanks de petitie die gestart is om Joost Klein om de MainStage te laten optreden op dag 1 van Sziget, stond de Nederlandse zanger toch op de twee na grootste stage van het festival. En hoe! In een energieke set leek het publiek in de ramvolle Revolut-tent iedere kruimel die de Friesenjung toewierp gretig op te eten. Volgend jaar MainStage?

Volgend hoofdstuk voor Joost

De zon ging ten onder op dag 1 van Sziget, en iedere Nederlander (en dat zijn er nogal wat) leek zich te verzamelen in de Revolut tent. Binnen no time leek de tent volledig uit zijn voegen te barsten. Na een emotionele show op Pinkpop, die nog veel in het teken stond van het Songfestival-drama, lijkt Joost nu te zijn begonnen aan het volgende hoofdstuk en vooral te laten zien waar hij het allerbest in is: de tent volledig slopen.

De moshpit's en harde beats vlogen je om de oren, Vieze Asbak kwam langs, nieuwe muziek werd geïntroduceerd, de altijd emotionele 'Florida 2009' bracht de tent voor het eerst tot stilde en de avond eindigde met een knipoog, namelijk met 'The Winner Takes It All' van Abba.

Volgend jaar naar Amerika

Ook was er nieuws! Tijdens de show kondigt hij namelijk shows aan in Amerika. De shows zijn op 1 april (in Gramercy in New York) en 3 april (in Echoplex in Los Angeles). Op Instagram verwijst Joost ook naar een nieuw album waar hij momenteel aan werkt. "Album mode loading...".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sziget 2024

3FM is dit jaar op de 30e editie van Sziget uiteraard aanwezig zodat jij als thuisblijver niets hoeft te missen! Samen met 3FM-dj Jamie en Julien, brengen zij alle hoogtepunten vol muziek, interviews en sfeer naar jullie toe. Niks missen? Check hier alles!

Ster advertentie
Ster advertentie