3FM nieuws

Festivaldirecteur Sziget: "Je kan het festival met niks anders vergelijken"

foto: Sven Driesen
  1. Nieuwschevron right
  2. Festivaldirecteur Sziget: "Je kan het festival met niks anders vergelijken"

Het was dit jaar de 30e editie alweer van het Sziget Festival. 3FM-dj Jamie spreekt festivaldirecteur Tamás Kádár over het festival: de successen, de tegenslagen en hoe ze vanaf volgend jaar een volledig nieuwe richting in willen slaan.

Smiling faces

Wat voor Tamás de belangrijkste graadmeter is voor een succesvolle editie, is eigenlijk puur en alleen "the smiling faces". Zolang de bezoekers met een lach rondlopen, is hij blij. En daarmee is deze editie een groot succes.

Stijgende prijzen

Maar geen editie gaat natuurlijk voorbij zonder de nodige uitdagingen. Zo liep Tamás dit jaar tegen de hoge kosten aan. Niet alleen de stijgende prijzen in het organiseren van het festival, maar ook de wooncrisis en verhoogde prijzen voor bezoekers om de reis naar Budapest af te leggen. Voor de gemiddelde festivalbezoeker is Sziget bezoeken minder haalbaar dan ooit in het verleden het geval was.

Nieuwe weg voor Sziget

Na 31 jaar Sziget geeft Tamás ook aan een hoop verrassingen in petto te hebben voor de volgende edities. Wat precies laat hij nog niet helemaal los, maar verwacht nieuwe area's, designs en thema's.

Check het hele gesprek hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sziget 2024

3FM is dit jaar op de 30e editie van Sziget uiteraard aanwezig zodat jij als thuisblijver niets hoeft te missen! Samen met 3FM-dj Jamie en Julien, brengen zij alle hoogtepunten vol muziek, interviews en sfeer naar jullie toe. Niks missen? Check hier alles!

Ster advertentie
Ster advertentie