3FM nieuws

Taylor Swift laat de ArenA 3x glitteren met haar Era's Tour

foto: TAS Rights Management
  1. Nieuwschevron right
  2. Taylor Swift laat de ArenA 3x glitteren met haar Era's Tour

Na lang wachten was het dan eindelijk zo ver: 4, 5 en 6 juli werd heel de ArenA omgetoverd in een Swiftie-paradijs. Met een show van 3,5 uur speelde ze al haar Era's en grootste hits, maar liet ze ook ruimte over voor prachtige verrassingen, zowel muzikaal als emotioneel. Eén ding is zeker: 150.000 Swifties hebben nieuwe core-memories unlocked.

Era's

Taylor Swift heeft haar muziek opgedeeld in "era's", specifieke generaties waar haar muziek onder valt. Hierdoor kan zij tijden een concert zonder enig probleem haar gevarieerde catalogus van elf albums, elk met een geheel eigen stijl. Door haar show op te delen in deze verschillende era's kunnen alle nummers even veel aandacht krijgen binnen hun genre.

Tussen de era's zit een kleine pauze van een paar minuten, waarin Taylor zich van de ene naar de andere schitterende, glitterende outfit omkleedt. Maar veel langer dan die paar minuten staat Taylor ook niet stil: de hele show van 3,5 uur doet ze dan ook in één ruk, en stopt ze nooit met dansen en zingen. Doe dat thuis maar eens na!

Verschillen per show

Natuurlijk zorgt Taylor goed voor al haar Swifties, ook degene die alledrie de dagen in de ArenA te vinden waren. De meest opvallende verschillen waren de verrassingsnummers net voor haar laatste Midnight's era. Bij elke show speelde zij twee mash-ups van nummers die ze normaliter niet in haar shows opneemt.

En de ArenA kreeg een paar wel héél speciale nummers: op zowel donderdag als vrijdag speelde Taylor twee nummers voor het eerst ooit live. Swifties die er op zaterdag waren mochten genieten van 'Sweeter Than Fiction', terwijl vrijdag-Swifties het debuut van 'imgonnagetyouback' meemaakten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Maar nog een andere manier waarop Taylor elke show uniek maakt, én ook nog toespitst op het land waar ze staat, is door haar back-up danser Kam Saunders bijvoorbeeld Nederlandse zinnetjes te laten zeggen. Zo heeft hij speciaal voor de concerten "In je dromen", "mij nie bellen" en "echt niet" geleerd die hij tijdens 'We Are Never Ever Getting Back Together' in een break invult.

Van Swift, voor Swifties

Met deze 3,5 uur heeft Taylor werkelijk een show neergezet voor werkelijk al haar fans: van die-hard tot hitjes-fans, van jong tot oud; man, vrouw, alles ertussen en erbuiten: iedereen was even samen. En de waardering van het publiek was ook constant te merken. Niet alleen in het keiharde meezingen, maar ook in de minutenlange applaus-breaks die Taylor ontving.

Hoe kan het ook anders, als zij de gehele tijd (met uitzondering van een paar nummers) alles live zong, constant aan het dansen was en ook nog de tijd nam om persoonlijke momenten te creëren voor fans. Zo kreeg deze jonge fan de core memory van haar leven: zij mocht Taylors hoed uit de Red-era meenemen naar huis tijdens '22'.

Jonge fan krijgt cadeautje van Taylor Swift

Video niet beschikbaar

Het was een plek om nieuwe ervaringen op te doen, vriendschapsbandjes te ruilen met nieuwe besties, en weer even te genieten alsof er niks aan de hand is. Voor sommigen was dat muziek uit hun jeugd horen, voor anderen was het nieuwe herinneren maken tijdens de show. Maar één ding is zeker: Taylor kwam en overwon de harten van heel de ArenA.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie