3FM nieuws

Wat vond Moniek Kok van Within Temptation?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat vond Moniek Kok van Within Temptation?
Within Temptation deed een very special gig op het Java Eiland in Amsterdam. 3FM-prijswinnaar Moniek Kok was erbij en ze deed via de mail verslag."...Nooit had ik verwacht na het invullen van de internetvraag dat ik ook serieus kaartjes zou kunnen winnen, wel dus, zo zie je maar waar het invullen uit verveling van vragen toe kan leiden.

Vrijdag waren we op het Java-eiland rond 17:30, het was gelijk al gezellig... Verklede mensen, acts, een grote tent waarin Orphanage en After Forever voorprogramma’s speelden en natuurlijk de stage waar Heidenroosjes en Within Temptation optreedden.

Het weer was wel dreigend het hele concert maar behalve een beetje motregen hebben we daar verder geen last van gehad. Pas toen het concert afgelopen was begon het te spetteren.

Wat ik voornamelijk zo leuk vond aan dit concert was dat het eigelijk een smeltkroes van verschillende muziekstijlen was, ook al waren er veel Gothics. Maar ook genoeg andere mensen. De voorprogramma’s waren super, zelf vond ik de Heideroosjes het beste, maar dat is volgens mij gewoon een kwestie van smaak want the Orphanage and After Forever deden het ook echt goed..

Met de komst van Within Temptation kwam de stemming er echt goed in en ging het hele publiek los. Iedereen bewoog, swingde en sprong er op los. De show was echt fantastisch, ik stond redelijk vooraan dus heb vrijwel alles goed kunnen zien.

De show bestond uit lasers, rook, vuur, fakkels en vuurwerk die ingesteld waren op de beats van de muziek, wat alles nog effectiever deed overkomen en je nog meer betrok met de show. Het grote videoscherm met wisselende beelden van de stage, en de setting. De videobeelden lieten zien hoe uniek de lokatie was en wat er eigelijk om je heen gebeurde.

Fantastisch dat plaatje met de twee verlichte boten aan beide zijde, de stage met rook&lichteffecten en de totaal swingende massa..haast geen woorden voor. Het wisselen van de jurken gaf er dat extra tikje spanning, nieuwsgierigheid aan, en zeker ook waardering als ze opnieuw weer op het toneel verscheen.Het verwisselen ging professioneel snel, en hield de show ook niet echt op..

Op het eind van het concert werd Sharon in een kooi naar boven getakeld waardoor ze op iedereen neer kon kijken en iedereen haar goed, volledig kon zien (geen hoofden en handen voor je beeld), ideaal... Verassend was dat er op het laast ook nog een liedje gespeeld werd met de bandleden, waar trouwe fans dus ook heel blij mee waren.

Het concert liep driekwartier uit maar naar mijn gevoel vloog de tijd voorbij en was het te snel afgelopen. Dit prachtig live gezongen concert, met prachtige ligging, enthousiast publiek en waanzinnige show had ik echt niet willen missen...

3FM bedankt voor deze waanzinnige ervaring!"

Moniek Kok


Bekijk hier de prachtige foto's die Cristel Brouwer maakte van het concert!
Ster advertentie
Ster advertentie