3FM nieuws

Dagverslagen 3FM Solar Team!

  1. Nieuwschevron right
  2. Dagverslagen 3FM Solar Team!
Een ''Slecht-weer-strand''? Brainstormsessies? Lees alles over de ideeën en belevenissen van het Solar Opbouw Team... Hoe is het Willem, Remon en de rest vergaan?. . . . . . .

Dinsdag 9 augustus: Ideeën, ideeën, ideeën...


We hebben vanaf morgen 3 dagen de tijd om een tent om te bouwen tot een 3FM Mekka. Om de 3FM tent op de kaart te zetten zijn we op allerlei manieren ideeën aan het vergaren. Brainstorm sessies in de sahara, een denktank op 100 meter diepte en het bijwonen van een Jomanda sessie hebben als resultaat gehad dat we nu weten waar we onze aandacht op gaan richten.

Voor de tent willen we een slecht-weer strand gaan neerzetten, lekker genieten van het strand bij elk weertype. Daarnaast willen we een Message-wall gaan maken, waar bezoekers reacties op optredens en andere dingen kunnen vereeuwigen. Om de tent vanaf ver al opvallend te maken gaan we een spectaculaire ingang voor de tent maken, die 3FM-ers zal aantrekken als een magneet. Ook in de tent zullen we onze stempel gaan drukken, maar hierover later meer ...

Nu moeten we allemaal eerst onze tas inpakken, al ons gereedschap verzamelen, het hout en verf van de buren gappen en morgen op weg naar Roermond gaan. Hou ons verslag daarom scherp in de gaten, want vanaf morgen zullen we gaan berichten vanaf het Solar terrein en kom je er achter wie er misschien een blauwe duim slaat, wie een pot verf op zijn hoofd krijgt en natuurlijk… hoe onze bouw-werken vorderen!

/>/>. . . . . . .

Woensdag 10 augustus: Het begin is er

Na een kleine introductie hebben we elkaar een beetje leren kennen. Iedereen heeft zijn/haar plekje in de groep gevonden. We hebben ook allemaal onze tenten opgezet in een gezellig kringetje, en nu is het nog wachten op teamlid Lisa want door omstandigheden is zij nog niet aanwezig, we zijn ontzettend benieuwd naar haar inbreng in het geheel.

We hebben al een hoop plannen, maar door tekort aan materialen kunnen we deze nog niet helemaal uitvoeren. Daarom zijn we met zijn allen druk bezig met het zoeken naar sponsors, zodat we gewoon verder kunnen.Ons idee is in ieder geval geheel aangepast aan de omgeving van het festival.

Ook alle andere organisatoren zijn druk bezig met het uitvoeren van hun ideeen. Het festival, bestaande uit 6 intieme podia, kijkt uit op een groot meer. We gaan met een redelijk gerust hart verder!

/>/>. . . . . . .

Donderdag 11 augustus: Eindelijk internet!

We hebben hier eindelijk een internetverbinding, zodat we jullie op de hoogte kunnen houden! Gisteravond hebben we met de gehele Solar-crew een film gekeken, er was op de camping een soort van bioscoopje gebouwd waar iedereen zich zo rond een uur of 11 verzamelde. Helaas bleek de film niet zo heel interessant en werd het een open-lucht kroeg. De meeste van ons zijn ondanks de gezelligheid vroeg naar het tentje gegaan.

Vanochtend hebben we tot een uur of 8 kunnen uitslapen. Stevig ontbijten, en weer hup aan de slag. Er moest een enorme hoeveelheid hout geverfd worden, en gelukkig waren er verschillende bouwmarkten die ons geholpen hebben aan het materiaal. Ook hebben we nu een vloer in de 3fm-tent, en begint alles zo’n beetje zijn vorm aan te nemen. Gelukkig hebben we een hoop vakkundige mensen in ons team en om ons heen die alles in goede banen leiden.

De grootste bezigheid ’s middags bestond uit verven en het verwerken van een hele hoop zand. Een tweetal van ons is eropuit geweest, op zoek naar verf en spullen om de tent mee aan te kleden. We hebben nog en hele hoop te doen, maar we hebben er vertrouwen in. Het gaat helemaal goedkomen!
. . . . . . .

Vrijdag 12 augustus: modder...

Deze ochtend toch maar wel vroeg opgestaan, zo rond een uur of half 9. We zijn verder gegaan met het schilderen, met het opbouwen van de poort en nog een paar kleinere klusjes. Het heeft hier net een poos geregend, waardoor het terrein veranderd is in een modderpoel, lastig! Het begint nu gelukkig op te klaren en we horen van veel mensen dat het dit weekend mooi weer gaat worden, we hopen het maar.

Gisteravond is er wel tot 12 uur doorgewerkt, en is ons ’slecht-weer-strand’ af. Ook is er een hoop schilderwerk afgemaakt. Gisteravond is ook ons missende teamlid Lisa aangekomen. We zijn erg blij dat ze toch nog is gekomen en goed meehelpt.

Ondertussen is alles al bijna af. Morgenochtend nog even de puntjes op de i. Iedereen is tevreden met zijn of haar werk, het ziet er allemaal heel gezellig uit. 's Middags bleek pas dat sommige mensen toch iets teveel ophadden gisteravond. Een bepaald persoon (we noemen geen namen, maar hij is iedere dag op de radio) heeft na het middageten zelfs heerlijk in de tent liggen slapen. Maar, eerlijk is eerlijk, daarna is diegene hard aan het werk gegaan. Voor vanavond is er al van alles in huis gehaald, dus we kunnen zodadelijk gaan genieten van onze (welverdiende) rust.

. . . . . . .

Zaterdag en Zondag: een verslag van Alinda

Solar was in één woord geweldig! We hebben allemaal ons uiterste best gedaan om onze 3fm-tent zo mooi mogelijk te maken. Het heeft veel tijd en moeite gekost, maar het heeft ons veel plezier opgeleverd. Niet alleen overdag, maar ook ’s avonds op de feestjes hebben we het enorm naar onze zin gehad ;) Toen het podium na 3 lange dagen af was, konden we echt gaan genieten. Het was mooi te zien hoe het publiek genoot van de muziek, in onze eigen tent. Dan kun je pas zeggen dat je werk echt af is. En het publiek heeft genoten, dat zeker!
Hierbij willen we iedereen bedanken die dit mede heeft mogelijk gemaakt, 3fm, Solar, extrema en ga zo maar door. Het was voor iedereen een speciale en mooie ervaring, en, tot volgend jaar!

Terug naar Solar AlgemeenDe grote hoop zand kreeg het solar team van:
Kalle en Bakker Betoncentrales
Ster advertentie
Ster advertentie