3FM nieuws

Swifties starten een inzamelingsactie voor nabestaanden van steekpartij

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Swifties starten een inzamelingsactie voor nabestaanden van steekpartij

De Swifties, fans van Taylor Swift, zijn deze week een inzamelingsactie gestart naar aanleiding van de steekpartij die plaatsvond in Southport, Engeland. Bij deze tragische gebeurtenis kwamen drie kinderen om het leven. De Taylor Swift-fans besloten om hun steentje bij te dragen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Inzameling

Afgelopen maandag vond de steekpartij plaats bij een dansles voor kinderen die in het teken stond van Taylor Swift. Met de inzamelingsactie halen ze geld op voor de nabestaanden van de slachtoffers. Het geld dat ze ophalen gaat ook naar het kinderziekenhuis waar de kinderen die slachtoffer zijn geworden, zijn behandeld. Inmiddels hebben de Swifties al 285.855 pond opgehaald via de website JustGiving.

Taylor Swift heeft zelf ook gereageerd op de actie via een Instagram verhaal: "De verschrikking van de aanval van gisteren in Southport blijft me continu overvallen, en ik ben gewoon compleet in shock... Het verlies van leven en onschuld, en het verschrikkelijke trauma dat is toegebracht aan iedereen die daar was, de families en de eerste hulpverleners. Dit waren gewoon kleine kinderen bij een dansles. Ik weet niet hoe ik mijn medeleven aan deze families ooit kan overbrengen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie