3FM nieuws

De emotionele rollercoaster van Joost op Pinkpop: hakken, huilen en heel veel liefde

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. De emotionele rollercoaster van Joost op Pinkpop: hakken, huilen en heel veel liefde

In één uurtje huilen, hakken, lachen en moshen. Er zijn maar weinig artiesten die dat dusdanig oprecht voor elkaar krijgen. Maar de Friese Joost weet het keer op keer te regelen, maar dit optreden op Pinkpop was een unieke ervaring.

Opener

Ook als het misschien een beetje energie kostte om het hele publiek mee te krijgen, stond heel Megaland binnen de kortste keren te hossen. En dat allemaal om 12:00 uur 's middags. Dankzij internationale superhit 'Europapa', en de grote energie die hij vervolgens het hele optreden vasthoudt komt het publiek helemaal los.

Het is al snel duidelijk dat hij meerdere statements maakt over zijn deelname aan het Songfestival. Zo wordt hij de hele show nauw gevolgd door een cameraman met een groot vraagteken op zijn rug. Maar ook tijdens zijn opvoering van 'PTSD' gooit hij de tekst wat om. Zo zingt hij "Maar dat in Malmö dat was naar, ik ga niet meer terug naar daar".

Als laatste voegt hij nog toe dat hij zijn "hart en ziel op het podium in Malmö heeft gelaten", en dat "the world saw us flourish" (de wereld heeft ons zien opbloeien). Hij kijkt bitterzoet terug op zijn deelname, want het heeft hem ook gigantisch veel gebracht.

Vrienden

Ook staat het hele podium vol met zijn beste vrienden. Onder andere Appie Mussa in het blauwe vogelpak, Stuntkabouter (Martijn van Eijzeren) achter de synthesizers en Tantu Beats op de decks zijn onderdeel van de show. Maar ook zijn vaste dansers doen weer vrolijk mee met de show.

In een kleine on-stage woonkamer zijn nog meer vaste gasten te vinden, die onder het genot van champagne en snacks het concert van Joost meemaken. Uitgenodigden voor deze kringverjaardag zijn S10, Daan Koens, Vieze Asbak (die later ook nog wat nummers draait) en nog vele anderen. Gangmaker Gover Meit, vroeger bekend als Stefano Keizers, is natuurlijk ook van de partij. Iedereen staat op het podium lekker te hakken, en inspireert op verschillende punten grote moshpits in het publiek.

Emoties

Tussen de energieke nummers door vloeien ook veel tranen. Niet alleen bij het publiek, maar ook bij Joost en zijn vrienden. Hij blikt veel terug op zijn intense jaar, en ook staat hij stil bij de waardering die hij voor dit moment voelt. Maar het is uiteindelijk Gover Meit die alle traankranen openzet met een geweldig emotionele speech.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie