3FM nieuws

Radiocolumn Lieve Peter: verkeerde keuzes

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Radiocolumn Lieve Peter: verkeerde keuzes

Iedere dinsdag komt Nellie Benner in de middagshow van Barend & Benner met een radiocolumn, die in het teken staat van een specifiek thema. Of hoe ze het zelf omschrijft, "een beetje liefde voor je hart tijdens de dinsdag dip". Een goede mix van persoonlijke gebeurtenissen samen met de harde werkelijkheid.

Verkeerde keuzes

Lieve Peter - 25 april 2023,

Dit is een noodkreet! Na gestoken te zijn door een tijgermeerval, gebeten door een haai, heeft onze Freek Vonk nu een levende parasiet in zijn been. Waar jij en ik al moeten braken bij de gedachte, laat onze Lucky Luke van de jungle de levende larfjes nog even zitten om met eigen ogen te zien hoe de schatjes zich ontwikkelen. In zijn huid zie je de kontjes van de larven als een ienemini piemeltje naar binnen en buiten steken om adem te halen. Barf! Je maakt de verkeerde keuze Freek, hoe erg je ook van de natuur houdt, dood die larven!!

Ik was als tiener ooit vergeten om de stekker van de vriezer terug te stoppen in het stopcontact, waardoor al het vlees was ontdooit. Niets vermoedend gooide ik al het vlees in de biobak voor ons huis. Het was die zomer de heetste zomer ooit en een paar dagen later keek ik uit het raam en was ik er heilig van overtuigd dat het precies in onze voortuin flink gesneeuwd had. Een winter wonder! Niet was minder waar, onze hele voortuin lag bezaaid met duizenden levende spartelende larven. Dat wil je niet in je been Freek, barf.

Och wat maken we toch veel verkeerde keuzes als tiener!

De foto’s van Inez Weski, nemen mij terug naar mijn tienerjaren. Waar ik mijn ogen zo zwart met eyeliner omlijnde, dat ik er uit zag als een van de leden van de metalband Ghost. Oh, ik hoop zo dat dit Inez haar enige verkeerde keuze geweest van de afgelopen jaren.

Een niet nader te noemen persoon kwam ooit als tiener te laat dronken thuis en dacht eenmaal in zijn kamer aangekomen dat het een beter idee was om tussen zijn twee matrassen te piesen i.p.v. geluid te maken in de badkamer. De volgende dag beseffende dat dit misschien toch niet de juiste keuze was.

Maar ook wij volwassen slaan geregeld het plankje flink mis.

Het EK Meeuwenschreeuwen? Om het imago van de meeuw op te poetsen. Dat het imago van ons als mensen wederom als totaal krankzinnig wordt gezien, boeit geen hond. Uh, meeuw!

Lorenzo Lucca in de 85e minuut opstellen. Wat een misser!

Maar ach ik geloof nog altijd, en houd dat in je kop als je een keuze moet maken, beter een verkeerde keuze dan geen keuzes maken.

Zoals onze wielerkoniningin Demi Vollering zei: "Ik was in het verleden te bang om te verliezen, maar je moet durven te verliezen om te kunnen winnen."

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie